Jos, Joost en Marsupilami
     
Home Page

Jos en Joost

Jos en Joost's rallykiekjes

Tamtam

Favorite Links

Jos en Joost kwebbelhoek

Klassementen 

Logboekverhalen

 
Wie zijn Jos, Joost & Marsupilami?
Jos

Jos is een vrijgezel(lige) man van 34, besnord en brildragend… kortom je reinste superstud..
Jos is werkzaam bij de gemeente Schin op geul alwaar hij de plantsoenen beheert. Jos houdt van wandelen in zee en zwemmen in het zand eeeuh andersom. Puzzelen is ook een grote tijdsinvulling van deze adonis. Onlangs gaf hij in een opinieblad te kennen zijn gezicht te willen veranderen tot een gezicht van een jongeman die hij onlangs heeft ontmoet ene J.W. uit Z. vooral omdat deze er toch wel zo geinig uitzag en Jos niet tevreden is met zijn tronie.

Joost

Joost is net uit zijn scheiding met Claudia S. daar heeft hij het nogal moeilijk mee maar hij heeft veel aan zijn trouwe vrind Jos. Deze kent hij al sinds de peuterspeelzaal in Delfdam waar ze bekend stonden als de “rotjong’n”. Maar het kwam toch goed met Joost die ridder in de orde van Oranje Nassau is ivm zijn daden tijdens de Golfoorlog. De BVD wilde niet kwijt net als Joost zelf waarom hij de onderscheiding heeft gekregen. Insiders fluisteren op de wandelgangen dat het wel eens te maken zou kunnen hebben met het verslaan van Irak en daarmede Hoessein
In zijn vrije tijd houdt Jos zich bezig met vingerplanten en planten vingeren, vandaar zijn groene vingers.


Marsupilami

Hoeba!

Hij is geel met zwarte vlekken, heeft geknikte oren, roze handen, tot 35 kilogram zwaar en heeft een opvallende staart van 8 meter die dient als springveer, bokshandschoen, lasso of hengel.

Als de jongen uit het ei komen, worden ze korte tijd gezoogd, waarna ze vruchten en piranha's te eten krijgen. Geluid: een vrolijk "hoeba".

Aldus luidt de omschrijving van de doorsnee marsupilami. Dit stripdiertje werd in de jaren vijftig bedacht door de briljante striptekenaar André Franquin.

De marsipulami bestaat echt, althans volgens de Zoölogical Record, zeg maar de zoölogische bijbel. De officiële Latijnse naam van het diertje luidt "Marsupilami Franquini Quintart".

Vermeldt wordt dat het hier gaat om een 'monotremata' (een eierleggend zoogdier) en dat het dier voorkomt in Palombië.

Dat de marsupilami een officiele status als echt bestaand dier heeft gekregen, is te danken aan de Belg Alain Quintart, die in 1989 voor de grap besloot het dier wetenschappelijk te beschrijven voor een uitgave van het tijdschrift "Bulletin des Naturalistes".

Het artikel was zo overtuigend, dat het onmiddellijk werd overgenomen door de "Zoological Record".


Waar of niet?

Dit verhaal is echt waar. Het werd in de Volkskrant van 30 december jl. nog eens smakelijk vermeld in een bijlage over wetenschappelijke vergissingen.De geschiedenis van de Rowan Rally
De Rally bestaat reeds enkele jaren. Over de voorgaande rallys zal hier geen info komen omdat we niets prijs willen geven. We zitten dan ook nog met enkele claims van nabestaanden van de vorige deelnemers....ja de rally is niet voor doetjes. Maar omdat we van onze advocaat best wat in onze vrije tijd mogen organiseren dachten we van: "kom op we organiseren er gewoon nog een om het af te leren!" Vandaar dat we de Rowan Rally 2001 hebben bedacht.

Info
Deze site wordt vaak geupdate ... hou hem dus in de gaten!

TAMTAM-mail voor Jos en Joost
TAMTAM-mail voor Jos en Joost

Links naar andere sites
Favo links van Jos en Joost

 
   
 

c Wiegmaniac